spontanabort symptomer, risikofaktorer, skilt, og mer

Symptomer på en spontanabort inkludere

Ting som kan øke risikoen for spontanabort inkluderer

Det er vanlig å lure på om du gjorde noe for å føre til spontanabort. Det kan hjelpe å vite at de fleste spontanaborter skjer fordi befruktet egg i livmoren ikke utvikler seg normalt, ikke på grunn av noe du gjorde. En abort er ikke forårsaket av stress, trening, eller sex.

Vaginal blødning som kan være lett eller tung, konstant eller uregelmessig. Selv blødning er ofte det første tegn på en spontanabort, kan i første trimester blødning også oppstå med en normal graviditet. Men blødninger med smerter er et tegn på at abort er mer sannsynlig; Smerte. Du har kanskje bekkensmerter, magesmerter, eller en vedvarende, kjedelig verke i korsryggen. Smerte kan starte noen timer til flere dager etter at blødningen har startet; Blodpropp eller gråaktig (foster) vev passerer fra skjeden.

Din alder, spesielt i en alder av 35 år og eldre; En historie med tilbakevendende abort (tre eller flere); Polycystisk ovariesyndrom, noe som kan føre til eggløsningsproblemer, fedme, økt mannlig hormon nivåer, og en økt risiko for diabetes; Visse bakterielle eller virale infeksjoner under svangerskapet; En blod -clotting lidelse som antifosfolipid antistoff syndrom; Problemer med strukturen av livmor (slik som en T-formet livmor); Eksponering for farlige kjemikalier eller visse medisiner; Farens alder, spesielt utover 35 år; Alkoholbruk, røyking, eller kokainbruk under svangerskapet; Mye bruk koffein under svangerskapet.