ventrikulære (PVC)

Ventrikulære (PVC) er ekstra, unormale hjerteslag som begynner i en av hjertets to nederste pumpekammer (ventriklene). Disse ekstra beats forstyrre din vanlige hjerterytmen, noen ganger forårsaker du å føle en flip-flop eller hoppet slå i brystet. Ventrikulære er svært vanlig – de forekommer i de fleste mennesker på et tidspunkt.

Ventrikulære kalles også

Hvis du har sporadisk ventrikulære, men du er en ellers frisk person, er det vanligvis ingen grunn til bekymring, og ingen behandling er nødvendig. Hvis du har hyppige ventrikulære eller underliggende hjertesykdom, kan det hende du trenger behandling for å hjelpe deg å føle deg bedre og behandle underliggende hjerteproblemer.

Ventrikulære ofte forårsaker ingen symptomer. Men du kan føle en merkelig følelse i brystet, som for eksempel

Hvis du føler deg flip-flops, en følelse av hoppet hjerteslag eller rare følelser i brystet, snakk med legen din. Det er lurt å identifisere kilden til disse symptomene. Ventrikulære kan være problemet, men andre forhold kan også være å klandre, inkludert andre rytmeproblemer, alvorlige hjerteproblemer, angst, anemi eller infeksjoner.

Hjertet består av fire kamre – to forkamrene (atriene) og to nederste kamre (ventrikler). Hjerterytmen din er normalt kontrolleres av sinusknute (SA-knuten) – eller sinusknuten – et område av spesialiserte celler lokalisert i høyre atrium.

Denne naturlige pacemaker produserer elektriske impulser som utløser normal hjerterytme. Fra sinusknuten, elektriske impulser reise over atriene til ventriklene, forårsaker dem til å trekke seg sammen og pumpe blod ut til lungene og kroppen.

Når bør du oppsøke lege

Hvorfor oppstår ekstra beats du?

Ventrikulære er unormale sammentrekninger som begynner i ventriklene. Disse ekstra sammentrekninger vanligvis slå raskere enn den neste forventede regelmessig hjerterytme. Og de ofte avbryte den normale rekkefølge av pumping, som er atrier først, deretter ventriklene. Som et resultat av de ekstra, out-of-sync beats er vanligvis mindre effektive i å pumpe blod gjennom kroppen.

Årsakene er ikke alltid klart. Visse triggere, hjertesykdommer eller endringer i kroppen kan gjøre cellene i ventriklene elektrisk ustabil. Underliggende hjertesykdom eller arrdannelse kan også forårsake elektriske impulser til å bli sendt feil.

Hva du kan gjøre

Ventrikulære kan være forbundet med

Hva du kan forvente fra legen din

Følgende stimulanter, betingelser og triggere kan øke risikoen for ventrikulære

Hva du kan gjøre i mellomtiden

Hvis du har hyppige ventrikulære eller visse mønstre av ventrikulære, kan du ha økt risiko for å utvikle problemer med hjerterytmen (arytmier) eller svekkelse av hjertemuskelen (kardiomyopati).

elektro~~POS=TRUNC

Sjelden, når ledsaget av underliggende hjertesykdom, kan hyppige premature rier føre til kaotiske, farlige hjerterytme og muligens plutselig hjertedød.

Du er sannsynligvis å starte med å se familien din lege. Men i noen tilfeller når du ringer for å sette opp en avtale, kan du bli henvist til en lege opplært i diagnostisering og behandling av hjertesykdommer (kardiolog).

Her er litt informasjon for å hjelpe deg med å forberede for din avtale.

For ventrikulære, til noen grunnleggende spørsmål å spørre legen din inkluderer

I tillegg til de spørsmålene som du har forberedt på å spørre legen din, ikke nøl med å stille spørsmål som kan oppstå for deg under din avtale.

Legen vil sannsynligvis spørre deg en rekke spørsmål. Å være klar til å svare dem kan reservere tid til å gå over noen punkter du ønsker å snakke om i dybden. Legen din kan be

Mens du venter på din avtale, sjekk med dine familiemedlemmer for å finne ut om noen slektninger har blitt diagnostisert med hjerteproblemer. Selv ventrikulære er vanligvis ufarlige, symptomene på denne tilstanden etterligne de av mange andre hjertesykdommer.

Å vite din familie helse historie vil hjelpe legen å planlegge de rette diagnostiske tester og behandlinger, basert på dine individuelle risiko. Det vil også hjelpe legen din for å vite hva som utløser symptomene dine.

I tiden frem til din avtale, ta oppmerksom på eventuelle stoffer eller aktiviteter som synes å bringe på de merkelige fornemmelser i brystet.

Hvis legen mistenker at du har ventrikulære, kan du ha et elektrokardiogram (EKG). Denne testen kan oppdage de ekstra beats, identifisere deres mønster og deres kilde, og se etter eventuelle underliggende hjertesykdom.

Avhengig av frekvens og tidspunktene for ventrikulære, ulike typer EKG testing alternativer er tilgjengelige.

Hvis du opplever sjeldent ventrikulære, kan de ikke bli oppdaget i løpet av kort tid en standard EKG blir gjort. I slike tilfeller kan det være nødvendig å bruke en bærbar overvåkingsenhet i 24 timer eller mer for å fange opp eventuelle unormale rytmer. Vanlige typer bærbare EKG inkluderer

Hendelses opptaker. Denne bærbare elektro enheten kan også bæres i lommen eller i beltet eller skulderstropp for hjem overvåking av hjertets aktivitet.

Når du føler symptomer, trykker du på en knapp, og en kort EKG-strimmel opptaket er gjort. Dette gjør legen din for å se hjerterytmen på tidspunktet for dine symptomer.

En Holter monitor eller hendelse opptaker kan bidra til å identifisere mønster av ventrikulære. Forekomsten av mer enn tre premature ventrikulære slag på rad kalles ventrikkeltakykardi – noe som kan føre til symptomer og være et tegn på alvorlig hjertesykdom.

Utøve stress-EKG. Dette diagnostiske testen bruker elektro å registrere hjertets elektriske aktivitet mens du går på en tredemølle eller tråkke en ergometersykkel. Det kan bidra til å fastslå betydningen av ventrikulære.

Når premature slag forsvinner eller synke under en test, de er vanligvis betraktet som ufarlig. På den annen side, hvis oppgave provoserer ekstraslag, kan det bety høyere risiko for alvorlige problemer med hjerterytmen.

De fleste mennesker med ventrikulære (PVC) og et ellers normalt hjerte trenger ikke behandling. Sjelden, hvis du har hyppige, plagsomme symptomer, kan du bli tilbudt behandling for å hjelpe deg å føle deg bedre, men VES er vanligvis ikke skadelig.

I noen tilfeller, hvis du har underliggende hjertesykdom som kan føre til mer alvorlige rytme problemer, må du kanskje gjøre en innsats for å unngå triggere eller kanskje ta medisiner.

Medisiner. Betablokkere – som ofte brukes til å behandle høyt blodtrykk og hjertesykdom – kan undertrykke premature rier.

Andre medisiner, slik som kalsiumkanalblokkere eller antiarytmika som amiodaron (Cordarone, Pacerone) eller flekainid, også kan brukes hvis du har ventrikkeltakykardi eller svært hyppige ventrikulære som forstyrrer ditt hjertets funksjon, forårsaker alvorlig symptomer.

Følgende egenomsorg strategier kan bidra til å kontrollere ventrikulære og forbedre ditt hjerte helse

gå til legen din